Co je nejčastěji využíváno jako ovládácí prvek automatických bran a vrat?


Co je nejčastěji využíváno jako ovládácí prvek automatických bran a vrat?

Jako ovládací prvky stále nejčastěji slouží dálkové ovladače na frekvenci 433MHz nebo 868MHz s různými typy kódování. Oblíbené jsou nejen vzhledem k praktickému umístění jako klíčenka, ale také k již své přijatelné nízké ceně. Standardní dosah je do cca. 30m od zařízení. V případě volné krajiny bez zástavby je možné dosáhnout až 100m. Naproti tomu v případě rušení se může stát, že dosah je minimální a je nutné zvolit jinou frekvenci či jiný typ kódování.

Dalšími nejčastějšími ovládacími prvky jsou jednoduché tlačítkové, klíčové, čipové, kartové apod. spínače, pro zapojení po drátě.

Oblíbeným ovládáním je GSM modul pro prozvánění mobilním telefonem. Je zapotřebí zajistit SIM kartu od svého operátora pro tyto účely a zařízení lze používat jak autorizovaně, tak neautorizoivaně pro určitý počet účastníků. Jednotlivé typy disponují různými základními funkcemi, až po nastavení evidence a vzdáleného ovládání.

WiFi ovládání je možnost využít tam, kde je kvalitní dosah místní sítě. Aplikací ovladatelný WiFi modul umožňuje jednoduché spínání zařízení v různých systémech domácích automatizací.